Bästa flaskvärmare för ditt barn – 2021-års köpguide

Bästa flaskvärmare för ditt barn – 2021-års köpguide

Som föräldrar har vi alltid barnets bästa i åtanke. Matningen är en viktig del för ett barns hälsa och tillväxt. En stor del av tiden lägger många föräldrar på att ifrågasätta följande alternativ, Vilken är den bästa bröstpumpen att använda? Bröstmjölk kontra mjölkersättning? Vilket märke för mjölkersättning? Vilken typ av flaska och vilket material ska flaskan bestå av?Något som är värt att överväga är att införskaffa i BABY VIKING flaskvärmare. Vi föräldrar vill alltid att våra barn ska känna sig bekväma på bästa sätt, och småbarn föredrar att konsumera mjölken när den något varm.

Allra senast recenserade vi de bästa flaskvärmarnas för 2021 liksom de bästa bärbara alternativen.

Idag har vi möjlighet att förse dig med en fullständig köpguide till flaskvärmare för barn. I samband med följande listor har du möjlighet att ta reda på exakt vad du behöver för att värma ditt barns mjölk.Låt oss börja med att avgöra om en flaskvärmare verkligen är något en förälder behöver i förhållande till all annan barnutrustning.

 Varför ditt barn önskar varm mjölk?

Din första fråga kan vara ifall du ens behöver värma ditt barns mjölk.Sanningen är att det inte är fel att förse ditt barn med rumstempererad mjölk eller till och med kall. Frågan är snarare om barnet ifråga kommer att godkänna det?Rumstempererad mjölk fungerar för de mest flexibla barnen, mjölk direkt från kylskåpet är en helt annan historia. De flesta barnen kommer att vägra vilket kommer att resultera i frustration från förälderns sida och ett hungrigt barn.Barn har en naturlig vana för värme som associeras till vår biologiska natur och kan kopplas till trygghet. I slutändan spelar det ingen roll hur mycket vi i rollen som föräldrar försöker intala oss själva att varm mjölk går bra att förbise, de flesta inser förr eller senare att barnet trots allt mår som allra bäst av rumstempererad mjölk.Det är mycket troligt att ditt barn kommer att önska (om inte, kräva) varm mjölk.Men det finns ett rätt och ett felaktigt sätt att få ditt barns mjölk till önskad temperatur.

Hur du säkert kan värma ditt barns mjölk.

baby viking flaskvärmare

Untitled design 1

Säkerhet bör vara alla föräldrars högsta prioritet i beslutet hur vi på bästa sätt kan ta hand om våra barn, och det inkluderar uppvärmningen av mjölk.
Låt oss prata om de 3 tillvägagångssätten att på säkert sätt värma ditt barns flaska:

 • Du kan tillföra vatten till flaskan under kranen och använda varmvatten (det ska inte vara hett).
 • En annan metod är att tillsätta varmvatten till en skål och vänta till flaskan når samma temperatur som vattnet. Återigen är ordet varm ett nyckelord i denna kontext – varmt är inte helt säkert.
 • Slutligen kan du använda dig av en flaskvärmare. Du kanske undrar varför vi lämnat ute möjligheten till att värma i mikrovågsugn. Även om det finns några som försöker säga motsatsen, låt mig berätta för dig att värma i mikrovågsugn aldrig är ett säkert alternativ, att placera flaskan i kokande vatten är minst lika fel. Det ökar risken för att ”hotspots” skapas som kan riskera att bränna barnets mun och hals.
Det står numera med andra ord klart att två av de mest säkra alternativen som vi listade använde ingenting annat än vad du redan har hemma, och det är helt okej! Det tar bara en smula längre tid. Du kanske inte insett det tidigare men flaskvärmare är en bekvämlighet som vi bör tillåta oss själva.

baby viking Bärbar Batteridriven Flaskvärmare version x

 

Vad gör en flaskvärmare användbar?

Till skillnad från att ha flaskan under kranen, eller sittandes vid en skål med vatten, är flaskvärmare mycket enklare tillvägagångssätt att kontrollera en mjölks temperatur, är dessutom mindre rörigt, och är i de allra flesta lägen det snabbaste alternativet. Dessa tre argument gör flaskvärmare till ett solklart val att investera i.

Vad ska jag leta efter i en flaskvärmare för barn?

Nu när vi etablerat en förståelse för hur användbar en flaskvärmare kan vara, låt oss nu ta en titt på vilka egenskaper som du vill överväga när du gör detta köp.
 • Säkerhet – Självklart är ditt barns säkerhet alltid nummer ett. Du ska aldrig värma innehållet till mer än 45 ºC för att undvika risken att barnet bränner sig. Vid överstigning av 37ºC  riskerar mjölken att förlora sitt naturliga näringsvärde och immunologiska komponenter.
 • Värmeeffektivitet – Det finns inget värre än att köpa en produkt som inte lever upp till sin beskrivning. Du kommer att vilja läsa recensioner i syfte att ta reda på vilken värmare som är mest effektiv och som ger bäst möjliga resultat av önskad temperatur.
 • Stilren och enkel – Det finns en del värmare på marknaden som kan utföra bra saker, men ibland kan dessa produkter inte vara de mest hanterbara vid användning. Överväg hur mycket rengöringstid som kommer att ingå i underhållet av värmare och hur enkel den är i bruk.
 • Bärbarhet – De flesta värmare är elektriska och behöver vara anslutna för att fungera. Det fungerar bra när du är hemma, men det kommer inte hjälpa dig när du är i behov av en värmd flaska för ditt barn i rörelse. Eller vad med resor? Bärbara flaskvärmare är det bästa sättet för dig och ditt barn i rörelse utan att behöva stressa hemåt för att få värma en flaska.

  Överväganden vid uppvärmning av bröstmjölk kontra mjölkersättning

 • Även om de allra flesta flaskvärmare marknadsförs till föräldrar med småbarn behöver du som förälder vara försiktig vid valet av produkt om ditt barn dricker bröstmjölk. För dig som ammat känner du säkert igen hur du värnar om varje droppe. Din kropp jobbar nämligen hårt för det! Därmed inte sagt att mjölkersättning ej är lika viktig som bröstmjölk, för det är den!
Problemet är att bröstmjölken vid uppvärmning till hög temperatur, kan förlora stora andelar av sitt näringsvärde. Kan du föreställa dig all mjölkpumpande för att i slutändan inse att du överhettat mjölken till den grad att den förlorat all sin näring? Mjölkersättning å andra sidan kan på säkert sätt värmas till en högre temperatur utan denna typ av negativ effekt.
Ammande mammor kommer finna intresse i att titta efter en flaskvärmare som kan tillgodose en temperatur på runt 37.7 ºC eller mindre – idealt 37 ºC .Ditt ammande barn kommer att ha vanan att dricka bröstmjölk som är kroppstempererad. Det är OK om flaskvärmaren du haft har en möjlighet till att gå en högre temperatur, men du behöver veta att du kan räkna med en lägre och säker temperatur för bevarandet av bröstmjölkens näringsvärden.

Hur kan du räkna med att en flaskvärmare kommer nå och vidhålla korrekt temperatur?

Om har till vana att värma bröstmjölk kommer du vilja ta en titt på en flaskvärmare som främjar möjligheten att på säkert sätt värma din mjölk. Titta även efter flaskvärmare som kan tillgodose den exakta temperaturen som du behöver. Flaskvärmaren bör ha 4 typer av temperaturinställningar. Bara tryck på knappen för kroppstemperatur, och du får en preciserad temperatur för din behållare. Flaskan vidhåller temperaturen för upp till 5 timmar, flaskan är redo så snart ditt barn är hungrig.Vad ska jag titta efter i en flaskvärmare för barn?
 • Automatiskt stäng av knapp – Vilket innebär att när väl flaskan är uppvärmd stoppas uppvärmningen per automatik. Detta är en säkerhetsåtgärd som inger lugn och trygghet.
 • Slow-heat teknologi -. Ett vattenbad eller slow-heat teknologi är de säkraste sätten att värma ditt barns bröstmjölk. De är också den bästa tillvägagången för att undvika ”hot-spots” som kan riskera att bränna ditt barns mun.
 • Timer med hörbar signal – Detta är en praktisk funktion som låter dig veta när flaskan är redo.
 • Noggrann temperaturberäkning – Flaskvärmare ger dig valmöjligheten att välja mellan de olika temperatursinställningarna som passar bäst beroende på huruvida innehållet är bröstmjölk eller mjölkersättning.
 • Pålitlighet – Gör den verkligen vad den ska göra varje gång? Det finns inget värre än införskaffa en produkt som inte lever upp till vad den lovat, i synnerhet när den berör ditt barns välmående.
 • Färre komponenter – Du kommer vilja ha en produkt med så få komponenter som möjligt för att värma ditt barns flaska effektivt utan att behöva hålla reda på en massa som avser rengöring.
 • Bärbarhet – Flaskvärmare för hemmet kräver i stort sätt alltid eluttag för att produkten ska fungera. Även om dessa vanligtvis är ganska tillförlitliga hjälper det inte dig i situationer när du behöver gå utanför hemmet. Dessutom förutsätter många tillverkade att de flesta flaskvärmare är placerade på en och samma plats i hemmet. Idealt hade varit att få en flaska varm oavsett om du befinner inom- eller utomhus. BABY VIKING är anpassad för båda! Många mammor gillar möjligheten till att kunna använda den när som, var som!
 • Batteridriven – Vi har funnit att så långt som bärbarhet går är det batteridrivna alternativet det bästa. BABY VIKING är den endaste flaskvärmaren på marknaden som är batteridriven. Du kan ta med den överallt!

Köpprocessen för en flaskvärmare 2021

Nyblivna föräldrar har många val att ta ställning till när det gäller babyutrustning och det kan vara tidskrävande att avgöra vilket av alla alternativ som är bäst för dig och barnet. När det gäller flaskvärmare hoppas vi att vi gjort processen lättare för dig genom den information som vi har beskrivit ovan. Vårt mål är att se till att du får en glad, belåtet barn som inte är hungrig. Med BABY VIKING spelar det ingen roll vart du befinner dig